lauantai 23. elokuuta 2014

Back to school

Hei taas kaikki!

Nyt on sitten ensimmäinen kouluviikko, eli peräti kolme päivää, suoritettu. Koko tää viikko on ollut kyllä kiireinen. Maanantaina kun tulin kotiin Back to School-nightista Applebee'sissä käynnin jälkeen, olohuoneessa lenteli lepakko. Se oli tullut sisään jo edellisenä yönä ja luultiin, että se oli lentänyt ulos, mutta olikin ilmeisesti lymyillyt talossa koko päivän. Se lensi jonnekkin piiloon ja etsittiin sitä host-isän kanssa ensin koko kämpästä ja sitten kellarista. Koska lepakot ei tule valoon, kuljettiin pimeässä. Jason piteli taskulamppua ja mä tennismailaa siltä varalta että se ilmeistyisi taas jostain ja saataisiin tapettua se. Ei me sitä löydetty, joten Jason joutui jäämään yöksi kotiin (normaalisti olisi mennyt töihin, koska tekee yövuoroja), että saisi sen lepakon kiinni. Nehän on hereillä yöllä.
Sellainen seikkailu siis heti viikon alkuun. Lepakko oli löytynyt vanhempien makuuhuoneesta ja lentänyt yöllä ulos kaikkien ikkunoiden ollessa auki. Tää on tosi outoa, koska täällä oli jo lepakko mun ensimmäisenä yönä täällä! Ja tää on jo toinen lepakko. Eikä tässä talossa ole ikinä ollut lepakkoa enne mun tuloa. Ilmeisesti oon aikamoinen vampyyrimagneetti.

Keskiviikkoaamuna heräsin 6.10 pienehkössä paniikissa. Koululaukun olin jo laittanut valmiiksi, onneksi, koska muuten olisin varmaan unohtanut mun ID:n.  Täällä kaikilla pitää koulussa olla kaulassa School ID, mitä henkilökohtasesti inhoan. Onnistun aina läväyttämään sen pöytää vasten istuessa.
Laittaudun valmiiksi ja päädyin farkkuihin ja toppiin, sekä farkkutakkiin varmuuden vuoksi. Debbie ajoi mut koululle, lähdettiin 7.15. Koulu alkaa joka päivä 7.40, mutta silti saan nukkua pitempään kun Suomessa koulun alkaessa kasilta, ihan huippua. Kävelin kouluun sisään enkä vielä tuntenut ketään paitsi Rebeccan, mutta silläpä oli vapaa palkki aamulla joten olin omillani. Kävelin suoraan vaan luokkaan koska sen löytäminen tuotti vähän haastetta. Ekassa palkissa mulla on Creative Writing, jonka sain valita pakollisten enkunkurssien luettelosta. Se on pelkästään senioreille, mikä on hyvä.
Creative Writingia opettaa Mr. Simons - ihan huippuhyvä tyyppi. Vähän sekasin, mutta tosi hauska. Tunti alkoi n. 15 minuuttia myöhässä ja aloitettiin nimenhuudolla. Mun kohdalle tullessa opettaja kysyi että miten mun sukunimi lausutaan. Kerroin sen ja seuraava kysymys oli, että mistä tällainen sukunimi tulee. Kerroin olevani suomalainen vaihto-oppilas, josta tää sitten innostui ihan hirveesti - olisi kuulemma pitänyt arvata. Sain aplodit koko luokalta, kun opettaja huusi "Give it up for the Finn!". Tämän jälkeen oli esittelykierros. Opettaja esittäytyi ensimmäisenä, sitten oppilaat. Piti kertoa nimensä, kuulumiset ja kirosana. Mr. Simons kiroilee tosi paljon joten pointti oli se, että kun me kaikki kiroillaan niin kaikki on syyllisiä eli kukaan ei ole syyllinen. Ja kaikki voi pitää suunsa kiinni siitä että luokassa kiroillaan. Mun kohdalle tulessa kerroin nimeni, sanoin että kuuluu hyvää vaikka aamulla herääminen ei oo kivaa, ja sanoin fuck. Yks jätkä luokasta kysyi mikä fuck on suomeksi. Kerroin sen ja opettaja nauroi ja sanoi että aikoo käyttää sitä vielä. Lopun tunnin ajan ei oikeen tehty mitään, jotkut lähti mäkkiin aamiaiselle.

Toisessa palkissa oli Debate 1. Opettaja vaikuttaa ihan mukavalta, tosi puhelias aasialainen mies. Kaikkien piti kertoa nimensä, luokka-asteensa ja jokin fakta itsestään. Kerroin että oon vaihtari Suomesta, ja taas kerran kuulin samat sanat jotka aina, eli "Seriously?" ja "So cool". Sitten jaettiin syllabus eli sellainen lappunen missä kerrotaan kurssin sisältö, vaatimukset, mukana olevat tavarat, elektroniikan käyttö tms. Ne jaettiin jokaisella tunnilla paitsi ekalla, ja joka kerta ne käytiin läpi ja ne piti allekirjoittaa ja viedä vanhemmille allekirjoitettavaksi.

Toisen ja kolmannen palkin välissä on vasta tänä vuonna lisätty uusi 25 minuutin pituinen Lincoln Class, jota kutsutaan myös nimellä Rails Time. Se koostui mulla pelkästään senioreista, ja siellä vaan yritetään tutustua toisiin paremmin ja parantaa koulun yhteishenkeä. Mun mielestä täysin turha tunti joka vie puoli tuntia aikaa mun elämästä joka päivä.

Kolmannella tunnilla oli US History 1. Opettaja Mr. Hill vaikuttaa kivalta ja ei liian tiukalta. Käytiin taas läpi syllabus ja piti tehdä ensimmäinen päiväkirjamerkintä, jollainen tehdään joka tunnin alussa. Se liittyy johonkin ajankohtaiseen aiheeseen tai kysymykseen. Puhuttiin jonkin verran erään kaupungin, Fergusonin, tilanteesta. Siellä protestoidaan, koska poliisi ampui ilmeisesti viattoman mustan nuoren miehen. Viattomuudesta ei olla varmoja, ja siksi molempien osapuolien puolustajat ovat ottaneet yhteen ja tälle nuorelle miehelle on vaadittu oikeutta.

Koska tauot on täällä vaan 5 minuutin mittaisia, jouduin kirjaimellisesti juoksemaan vessaan. Näin isossa koulussa välimatkat on pitkiä ja ruuhkat ihan kamalia, varsinkin ruokatunnilla. 

Tauon jälkeen palasin Mr. Hillin luokkaan, koska neljännessä palkissa mulla on saman opettajan Government-kurssi. Tunti oli aikalailla samanlainen kun US History 1. Tosin tällä kertaa olin Rebeccan kanssa samalla tunnilla ja tutustuin myös yhteen Noeliin, joka on Rebeccan hyvä kaveri ja tosi hauska.

Kouluissa on aina keskiviikkoisin lyhennetty päivä, ja siksi ruokatunti oli silloin viimeisenä ja päästiin koulusta kahdeltatoista. En jäänyt syömään vaan Debbie tuli hakemaan mut koulun jälkeen ja menin kotiin skypettämään poikaystävän kanssa ennen treenejä. Kaikin puolin eka koulupäivä oli tosi mukava. Valitettavasti vaan siinä ei ehtinyt niin hyvin vielä tutustua ihmisiin, kun tunnit oli täynnä tekemistä. Kyllä tässä onneksi vielä ehtii. 

Jos kertoisin vielä toisesta koulupäivästä, jolloin on eri palkit, ja viikonlopusta, tästä postauksesta tulisi niin pitkä ettei kukaan jaksaisi lukea sitä. Joten teen piakkoin uuden postauksen tän aiheen tiimoilta. Toivottavasti oli nyt kuitenkin kiva lukea mun ihan ekasta koulupäivästä. Jännitin jonkin verran, mutta se oli lopulta aika turhaa. Ja pahoittelen myös kuvien puutetta. Ei oikeen oo mitään kuvia laitettavaksi tän teeman takia. 

5 kommenttia:

  1. Paula ihan huipulta kuulostaa!! Toivottavasti on ollu superkivaa ja on kiva lukee tälleen sun kuulumisia! :)
    t.suski :)

    VastaaPoista
  2. oi kiva kun luet kans tätä blogii! :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Hups kirjoti hoono soomi nii piti laittaa uusiks :,D
    Hei kiva lukee tätä blogii ku teet pitkii postauksii!
    Rupee melkei harmittaa kun en ite menny vaihtoo :,(
    Kuulostaa tosi hauskalt tää sun vaihdon alku :)
    Hyvää vaihtovuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :D hei tosi kiva kuulla sust pitkästä aikaa! tääl on kyl ollu hauskaa, toivottavasti sulki menee hyvin :-)

      Poista