tiistai 22. heinäkuuta 2014

2 weeks

Hei!
Täällä kirjoittelee 17-vuotias tyttö Helsingistä. Käyn lukion ekaa luokkaa. 5. elokuuta eli tasan kahden viikon päästä lento lähtee Helsinki-Vantaalta kohti Des Moinesia, Iowaa. Vaihtarijärjestönä toimii YFU, joka on tähän mennessä ollut täysin huippujärjestö!
Idea vaihtoon lähdöstä syntyi jo pienenä, koska oma äitini on ollut vaihdossa Michiganissa. USA valikoitui kohdemaaksi osittain myös tuosta syystä, mutta suurimmat syyt on aika samat kuin monella muullakin. Oon aina halunnut kokea jenkkien high school spiritin sekä homecomingit ja promit ja nähdä millaista se elämä oikeasti on tuolla rapakon takana. Leffoista saa aika erilaisen käsityksen kuin todellisuus, ja pitäähän se siis itse kokea.


 photo 8de09dbb-4944-4bfc-b77a-b62df078320c_zpsa496e99a.png
Sain isäntäperheen tiedot kesäloman kolmantena päivänä. Olin niitä jo pitkään odotellut ja alkoi jo pikkuhiljaa tulla paniikki, että tuleeko ne tiedot sieltä ikinä. Isäntäperhe oli löytynyt mulle Des Moinesista, Iowasta. Iowa on aikalailla keskellä jenkkilää, ja Des Moines on osavaltion pääkaupunki. Siellä asuu noin 300 000 ihmistä, koko kaupunkialueella esikaupungit mukaan lukien noin 600 000 ihmistä. Teen vielä erikseen postauksen isäntäperheestäni, joka vaikuttaa ihan mahtavalta ja todella iloiselta, perinteiseltä amerikkalaiselta perheeltä.

Nyt sitten eletään vikoja viikkoja Suomessa. Kaksi viikkoa lähtöön, tasan (jos vielä saan tän postattua tiistain puolella). Jännittää, pelottaa, innostaa. Oon pitänyt itseni kiireisenä koko kesän että ehtisin tehdä kaikkea vielä ennen lähtöä ja vielä jatkuu jatkuva meno tässä viimeiset kaksi viikkoa. Sitten on aika sanoa hyvästit kavereille, perheelle ja poikaystävälle. Vaikka tuntuukin vähän haikealta, oon silti aivan innoissani tästä vuodesta ja tällaisesta mahdollisuudesta - asua vuosi muualla. Vaihtovuosi on aina ollut sellainen kaukainen juttu jonka teen joskus, mutta nyt lähtöpäivä on jo melkeen täällä!

Tässä blogissa ajattelin kertoa kaikesta mitä matkan varrella eteen tulee ja fiiliksistä, tunteista sekä hauskoista jutuista joita koen vuoden aikana. Tätä kautta kaikki voivat seurata mun vaihtovuotta, perheestä tuntemattomiin. Ja jää itsellekin hyviä muistoja kun lukee joskus myöhemmin vaihtarivuoden jälkeen näitä blogikirjoituksia. Hullua ajatella jo aikaa vaihtarivuoden jälkeen vaikka se ei oo vielä edes alkanut! Yritän postailla mahdollisimmat paljon ja kuviakin laitella parhaani mukaan. :)

Welcome on a journey with me ~


2 kommenttia:

  1. jeijj, mahtava eka postaus! tosi hyvin kirjotettu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti bro ;) unohin kiittää sua tästä mahtavasta ulkoasusta, teen sen sit seuraavassa postauksessa! :)

      Poista